Eli tässä uusin leluni, Cuttlebug. Kaikille on varmaan Sizzix-leikkuri tuttu, tämä on samantyylinen Provo craftin tuote. Mietin pitkään kummanko hankin, mutta tämä voitti parista syystä: Se on kannettava (kevyt, ja kahva) menee pieneen tilaan ja siten helppo säilyttää. pidän myös tuosta pyöritettävästä kammesta sen sizzixin kammen sijaan. Ja toki hintakin, Saksasta tilaten postikuluineen 100€. (Kimppatilaus Tarun76 kanssa, postikulut jaettiin puoliksi)

Uskoisin kyllä että Cuttlebugin leikkureita ja foldereita voi käyttää sizzixilläkin, jos sellainen jo löytyy.

703347.jpg

 Tähän käyvät KAIKKI myös muiden valmistajien stanssit. Eli sizzix, quickqutz yms. Myös fiskarssin embossauslevyt ja kaikki metalliset embossausstensiilit. Leikkaa paperia, pahvia, ohutta metallia, huopaa, yms. Eli hyvin monikäyttöinen vempele on. Varsinkin nuo embossaus "kuoret" (folders) ovat käteviä ja niitä saa edullisesti nettikaupoista. (ei vielä Suomesta) Ostaessa mukaan tulevat nuo aluslevyt, A 2 kertaa B ja C

 Ja tässä vähän buggia käytössä:703352.jpg

 Eli homma toimii näin: Korttipohja joka tahdotaan embossata, asetetaan "kuoren" sisään. Kuori alustalle, päälle tarvittava määrä lisälevyjä ja koko "kerrosleipä" koneeseen. Tuo koneen "nielu" ei ole säädettävissä, joten materiaalin vahvuuden mukaan lisätään tai vähennetään välilevyjä. Myös paperia, hiirimattoa yms. voi käyttää.

 Rullataan kammesta koko hoito koneen läpi ja siinäpä se. Kammen vääntämiseen ei tarvitse käyttää voimaa. Kone myös imaisee itsensä pöytään kiinni kun nuo siivekkeet avataan konetta valmiiksi laitettaessa. Eli tuo taso taittuu ylös, säästää tilaa. 703349.jpg

Tässä embossattu hopeakartonki. Kooltaan nuo kansiot ovat hivenen sitä vakiokorttipohjaa pienempiä. Kuvio on teräväreunainen ja nousee aika lailla korkeaksi:

703354.jpg

 Tässä vähän huono kuva, mutta pikaisesti koneen läpi pyöräytetty Fiskarssin sabluuna, nämä ovat jääneet käyttämättä kun se työkalu on mielestäni turhan työläs. Mutta Buggi nielee nämäkin nikottelematta. Ja jälkikin sievää:

703350.jpg

 

 Terävämmän jäljen saa jos paperi kevyesti kostutetaan ennen embossausta.