Viime askartelutapaamisessa Taru76 luona tuli puheeksi smoosh-tekniikka jota Taru oli jossain nähnyt. Etsiskelin sitten netistä ja arvelisin että Taru tarkoitti cuttlebugiin liittyvää josta puhutaan esim. täällä. Löysin kuitenkin yhden sivuston jossa ehkä puhutaan samaisesta, tai sitten ei, mutta mielenkiintoisesta taustasta kuitenkin!

 Ja tietenkin sitä piti heti testata. Täältä löytyy kuvalliset ohjeet joista selviää mistä kyse, lyhyesti selitettynä näin: 

1. Tarttumattomalle alustalle (esim. jonkun paketin muovikuori) tiputellaan alkoholimustetta (adirondack) eri värejä, ei ehkä kannata kuitenkaan kahta useampaa.

2.  Lisätään blendin solution (samaiselta firmalta) ja sitten päälle asetetaan kiiltäväpintainen paperi. HUOM! älä käytä tavallista paperia, se vain imaisee musteen sisäänsä eikä toimi. Esim. halvin mahdollinen valokuvapaperi toimii tässä loistavasti!

3. Tässä sitten oman maun mukaan, joko vetäisee paperia pintaa pitkin, pelkästään vaan painaa ja sitten nostaa ylös, tai kieräyttää, kannattaa kokeilla eri tapoja. Pinnasta tulee tosi kaunis ja utuinen! Oleellista että paperia kuitenkin painaa pintaan, jotta alla oleva väri leviää.

4. Halutessaa voi vielä valmiin taustan päälle pudotella blendin solutionia, se saa aikaan lisäefektin.

 Ja sitten yksi taustoista kortissa:

1017426.jpg