Eli kuinka saada järjestystä kaaoksen keskelle. Tapoja on yhtä monia kuin tekijöitä ja pitkälle pärjää myös perinteisellä "tehdessä kaikki levälleen, säilytetään epämääräisenä kasana"-systeemillä. Minulla varsinkin tuo kaaos-teoria tuppaa olemaan se vallitseva asiaintila, mutta siihen on siis tarkoitus saada muutos!

 Olen etsiskellyt netistä erilaisille tarvikkeille kivoja säilytystapoja, ja paljon ratkaisuja löytyykin tarpeiden mukaan. Ajattelin kerätä joitain kasaan, on aina kiva nähdä vaihtoehtoja. Jos olet itse keskisnyt/nähnyt kivan tavan jotain säilöä, vinkkaa ihmeessä vaikka linkillä!

 Aloitetaan pienellä purkkiprojektilla:

 Pidän kapriksista, ja niiden kautta kertyi pieniä sieviä maustepurkin kokoisia purkkeja. Aikani pyöriteltyäni päätin käyttää niitä pienten tilpehöörien säilytykseen, ideana saada myös vähän silmäniloa.

  Aion samaa purkki-ideaa käyttää myös nappien säilytykseen, mahdollisesti myös nauhojen (väreittäin lajiteltuina) ja eri purkkikokoja voi hyödyntää eri tarkoituksiin. Pilttipurkeille käyttöä tällä tavoin!

Eli lähtötilanne tämä:

925004.jpg

 Kahden eri valmistajan purkit ovat samanlaisia, mutta mikäänhän ei estä käyttämästä erilaisia purkkeja. Itselläni näitä tulee pieneen maustepurkkitelineeseen, siksi samankokoiset purkit. Maalina käytin Folk Artin akryylimaalia, joita saa esim Craftnetshopista. Kuvassa titaaninvalkoinen, itse käytin kermanvaaleaa.

  1. Poista etiketit  (Kostuta etiketti ruokaöljyllä ja anna imeytyä, liima irtoaa ja etiketti helppo raaputella pois)

 2. Pese purkit ja kuivaa. Muista pestä korkista kaikki rasva pois jotta maali tarttuu. Halutessasi voit myös pyhkäistä kannen hiomapaperilla, maali tarttuu vielä paremmin. (Jos hiot, poista hiomapöly)

 3. Maalaa kansi. Mieti ensin mihin asetat kannen kuivamaan, esim tikkujen päälle tms. Itse käytin "kortinpidikettä" jossa pieni nipistin, korkki oli helppo maalata ja kuivata siinä kiinni.

 4. Tee uusi etiketti. Itse leikasin stanssilla valmiin etiketin glitterikartongista, mutta senhän voi myös printata tarrapaperille, leikata itse, tehdä juuri omannäköiset!  Omani olen kiinnittänyt organzanauhalla, solmin sen ja siirsin solmukohdan etiketin reunaan, koristeeksi solmin hukkapätkän toista nauhaa etiketin toiselle puolelle. Vielä teksti, ja valmista on!

925007.jpg