Hiljaista on ollut blogissa, mutta askarteluhuoneessa on tapahtunut senkin edestä! Kaaos on ollut viikkotolkulla järkyttävä, koska revin kaikki tavarat kaapeista ulos ja vuosikausia miten sattuu säilytetyt tarvikkeet on kipattu lattialle lajiteltavaksi.

 Isäntä parka käy ajoittain huoneen ovella ja hymyilee epävarmasti kun koitan vakuuttaa että järjestys ON tulossa, ja että kaikki tämä tolkuton tavaramäärä siirtyy vieläpä tästä suurimmasta makkarista tuohon pienimpään. Näin siis teoriassa, ja nyt viikkojen uurastuksen jälkeen jopa itse uskon että myös käytännössä.

 Pätkääkään vähättelemättä voin sanoa että urakka on ollut hirvittävä. Kun ihminen on täysin kykenemätön organisoimaan tavaroitaan, hillitsemään hamstrausintoaan ja shoppailuhimojaan, tuloksena on laatikko- nyssykkä-, pussukka- ja läjätolkulla tavaraa. Ja suurin osa oli vara heittää menemään. Käsi sydämelle, vaikka jostain saisi kuinka kivan jutun "vähän tuunaamalla", tuleeko sitä koskaan tehtyä? Ja jos jotain sai "tosi edullisesti", onko sitä järkeä säilyttää jos se ei ole omaan makuun enää käyttökelpoinen?

  Nyt siis tavaraa on kannettu ulos ja jäljelle jääneet kasattu jonnin sortin kekoihin jotta näen minkä verran säilytystilaa minkäkinlainen tavara tarvitsee. Ja koska raskaus on tuonut mukanaan paitsi uskomattoman sitkeän halun saada kaikki järjestykseen, tahdon Uuden Ihanan Työhuoneeni olevan myös Kaunis ja Käytännöllinen :)  Ja siksi tekee mieli saada tavarat paikoilleen myös silmää miellyttävällä tavalla.

 Yhden päivän rupeaman jäljiltä lattialla lojui kasa erinäisiä tyhjiä kansioita ja tuli mieleen että useampaakin tarviketta tulisin jatkossa säilyttämään kansioissa, ja olisi mukava jos kansiot näyttäisivät myös päällepäin kivalta. Aikaa ei ollut tuhrata tolkuttomiin kuitenkaan pelkkään koristeluun, joten tässä ohjeet kuinka pikaisesti saada yhteneväistä ilmettä.

 Aloitetaan kasalla kaikensorttisia kansioita. Näiden hyvä puoli oli kuitenkin sama koko ja kaikissa reikä samalla kohtaa. Paksuus vaihteli:

1237178.jpg

 Tässä vaiheessa kannattaa miettiä värit ja järjestellä kansiot niin että alkuperäistä väriä voi käyttää hyväksi ja samalla miettiä mitä kansioihin tulee ja minkä paksuista aikoo käyttää minkäkin värisenä. (siis jos eri väriseksi kaikki maalaa) Minulla tavarat tulevat väreittäin lajitelluiksi koko huoneessa ja päätin myös kansiot värittää eri värein.

 Seuraavaksi kaivetaan maalit ja tarvikkeet esiin, itse käytin folkartin akryylimaaleja, niihin olen kovasti tykästynyt. Tässä nyt lilan kansion teko: Valitaan sininen kansio ja poistetaan siitä tuo selkäpuolen muovitasku ja asetetaan maalausalustalle.

1237176.jpg

 Poistetaan toivottoman utelias kissa ja ronskisti tiputellaan haluttua väriä kansiolle. Esim. keltaiseen kansioon käyttäisin keltaista, valkoista, oranssihtavaa tai ruskeaa. Tässä sinistä, lilaa ja valkoista:

1237182.jpg

 Sitten vain pensselillä (minulla käytössä suht leveä maalauspensseli) reiluja vetoja ja surutta sotkemaan värejä keskenään, tähän malliin:

1237186.jpg

 Mitä kauemmin sudit, sitä yhteneväisemmän värin saat. Maalia voi lisäillä välillä, ja kun lopputulos miellyttää silmää, voi vielä valkoisella tipotella sinne tänne ja tehdä vähän vaaleita kohtia. Vahinkoa on vaikea saada aikaan, kunhan pitää värien määrän max. kolmessa ja valitsee väriympyrässä lähekkäin olevia värejä.

1237185.jpg

 Parasta tässä oli nopeus ja helppous, reilu tunti meni kaikkiin kansioihin. Aloitin maalaamisen sinisestä, sitten lila, tässä välissä pensselin pesu, sitten keltainen, oranssi ja punainen, tässä välissä piti taas pestä pensseli ja vihreä viimeiseksi. Ja nyt sateenkaarikansiot ovat valmiit! Kunhan jokaisen sisältö on varmistunut, teen vielä selkämyslaput. Mutta tyytyväinen olen lopputulokseen!

1237177.jpg